2000. október 17-én megjelent a Limp Bizkit 3. albuma, melyet a kritikusok többnyire negatív kritikákkal illettekk, ehhez képest már a megjelenést követő első héten több, mint egymillió példány kelt el belőle,  (ez rekord mert előtte egy rock-lemez sem kelt ilyen arányban egy hét alatt,így egy hét alatt platinalemezzévált. A cím első fele (Chocolate Starfish azaz csokis tengericsillag) utalás az ánuszra (ami Fred gúnyneve), míg a második fele utalás egy ásványvízre (amit Wes vett 1999-es turné alatt) amelynek Wes szerint Hot Dog íze volt . A lemez stílusilag inkább a Significant Otherre hasonlít, mint a Three Dollar Bill-re, itt is nagy szerepet kapnak a rap/hip-hop elemek, Sam játéka jól hallható, Wes pedig rengeteg különféle effektet, torzítást és technikát használ.

1. Intro - Fred géphangon beszél, majd bejön egy elektronikus beat.
2. Hot Dog - Egy nagyon zúzós szám, amelyben 48-szor szerepel a "fuck" szó, mely akkoriban rekordnak számított. A refrénje a Nine Inch Nails Closer című számára utal. A NIN frontembere Trent Reznor akkoriban nem volt túl jóban a Bizkittel, de mégis megengedte hogy felhasználják a dalszövegüket.
3. My Generation - Ez  volt a 3. kislemez erről az albumról. Először a dob lép be, majd ezután a gitár és a basszus, végül az ének. A belassulós rész után DJ Lethal szólózik egyet. A dal utalás a The Who nevű banda egyik dalára, mely szintén a My Generation címet viseli.
4. Full Nelson - A Limp Bizkit egyik legkeményebb száma, zeneileg és szövegileg is tele van dühvel. A versszakok alatt egy nagyon furcsa torzítású gitártémát hallani. 
5. My Way - Negyedik kislemez az albumról. Ez egy lassabb, nyugalmasabb szám, amiben Fred a verse allatt tisztán énekel, csak a refrénben kezd el rappelni. Állítolag a szám nem is nagy újítás a zenében mert, Amerikában ez egy ős régi ütem.Állítólag a szám nem újdonság az iparban mert,ez az ütem már elég régóta megvan Amerikában.
6.  Rollin' (Air Raid Vehicle) - Második kislemez, a Bizkit egyik leghíresebb száma. A szöveg alapján egy bulizós dal, zeneileg is leginkább ugrálósra csinálták.Érdekesség hogy,a klipet nem sokkal az ikertornyok (ahol forgaták a klipet) összedőlése előtt forgatták. A szám sokáig volt a
WrestleMania hovatalos zenéje.
7. Livin' It Up - Szintén egy keményebb szám. Itt nagy szerepet kapnak Sam riffjei.
8. The One - Egy nyugodtabb szám,ami alatt élőben mindig felhívnak egy lányt a közönségből hogy, táncoljon.
9. Getcha Groove On - Egy hip-hop szám, mely egy 80-as évekbeli diszkószámra hajazó alapra épül. Ebben a dalban közreműködött Xzibit.
10. Take A Look Around - Az első kislemez. Ez a szám a Misssion Impossible eredeti filmzenéjének a Bizkit átdolozása,amely eredetileg a Mission Impossible 2 főcímdalának készült.
11. It'll Be OK - Elég szomorú hangulatú és szövegű szám,mely egy szakítás utáni hangulatott tükröz.
12. Boiler - Az ötödik kislemez. Talán az eddig készült legjobb "süti" dal.
13. Hold On - Kicsit U2-szerű dal, melyben Fred mellett Scott Weiland (Stone Temple Pilots) énekel. Ebben a dalban John üstobokon játszik.
14. Rollin' (Urban Assault Vehicle) - A Rollin' (Air Raid Vehicle) hip-hop remixe, melyben Fred, DMX, Redman és Method Man váltogatják egymást. A beatet Swizz Beatz adja.
15. Outro - Hasonlóan kezdődik, mint az intro, majd hallhatjuk amint Ben Stiller beszél.

A bejegyzés trackback címe:

https://the-glue.blog.hu/api/trackback/id/tr902494397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása